Ekm

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerinin tasarım ekibinde olduğu The Gaca isimli elektrikli araç, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında okul futbol sahasında deneme sürüşleri gerçekleştirdi.

Araç, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 1. Liseler arası Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç Yarışları’na katılmış ve Kurul Özel Ödülü kazanmıştır

Ayrıca, araç, Teknofest 2022 Robotaksi Otonom Araç Yarışması’nda rakiplerini eleyerek Zonguldak’ı gururlandırmıştır

The Gaca, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2023 Türkiye Liselerarası Elektrikli Araç Yarışması’na da katılmış, yarışmanın en prestijli ödüllerinden Kurul Özel Ödülünü kazanarak başarılarını taçlandırmıştır

Ayrıca, The Gaca takımı, Teknofest 2023 Türkiye Finali yarışlarında yer almıştır. 41 takım arasından finale kalan takım, Türkiye 7.'si olmuştur.

Ekm

Okulumuzda, Milli Eğitim Bakanlığımızın öğrencilerin derse girmeden önce cep telefonlarını teslim etmeleri yönündeki yönergesi doğrultusunda uygulamaya konulan cep telefonu kısıtlamasının olumlu sonuçlarından biri de kütüphane kullanımındaki artış oldu.

Öğrenciler derse girmeden önce cep telefonlarını öğretmenlerine teslim ettikleri için boş zamanlarını değerlendirebilmek amacıyla kütüphanemizi daha sık ziyaret etmeye başladı. Kütüphanede kitap okuma, ders çalışma gibi faaliyetlerde bulunan öğrenci sayısında belirgin bir artış olduğunu fark ettik.

Bu gelişmeden duyduğumuz memnuniyeti ifade eder, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul idaremize katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Eyl

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "Preserving Traditional Games with Vocational Education" adlı projesiyle Erasmus+ Programı'nın KA210-VET - Mesleki Eğitimde Küçük Ölçekli Ortaklıklar kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Bu proje, 2023 yılı çağrısıyla Vocational Education and Training (Mesleki Eğitim) alanında gerçekleştirilecek.