Ock

T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı, Enerji verimliliği hizmetlerinin etkinliğini ve toplumda enerji verimliliği bilincini artırmak amacıyla eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerini gerçekleştirmektir. Ayrıca ülkemizin enerji verimliliği amaç ve hedeflerine ulaşmak üzere gerçekleştirilmesi öngörülen iletişim faaliyetlerinin planlanmasına yönelik olarak ‘rehber niteliğinde’ “Enerji Verimliliği İletişim Planı” oluşturmak ve bu plan çerçevesinde hareket etmektedir.

Ara

19 kasımda ilimizde şiddetli yağış  ve rüzgarın oluşturduğu afette okulumuzda  etkilenmisti ağaçlar yıkılmış çatılar uçmuş okul bahçesi kapanmıştı zonguldak belediyesi Bask. Yard. Ogan Göktürk yine çevre ve temiz.işleri md. Hakan farizoğlu ilgilerini eksik etmemişler ve firtinanin yıktığı herşeyi hızlı bir şekilde toparladilar bu sayede okul eğt.ögretime hazır duruma yeniden hazırlandi. Kendilerine ve zonguldak belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz

Ara

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Mesleki Eğitim Aracılığıyla Geleneksel Masa Oyunlarının Güçlendirilmesi ve Farkındalığın Artırılması" adlı projesi, 2023 yılında okulumuzun bilişim teknolojileri alan öğretmenleri tarafından hazırlanan proje, Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulmuş ve Türkiye genelinde kabul edilen 11 projeden biri olmuştur. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen okulumuzun, KA-210 Mesleki Eğitimde Küçük Ölçekli Ortaklıklar programında yürütüleceği proje, Türkiye, Romanya, İtalya ve İspanya'dan dört okulun iş birliğiyle 2023-2025 yılları arasında 24 ay süreyle gerçekleştirilecektir.

Proje kapsamında ortak ülkelerin geleneksel masa oyunları tanıtılacak ve proje sonunda dijital ortama aktarılacaktır. Bu sayede oyunlar daha geniş kitlelere duyurulabilecek ve Bilişim Teknolojileri alanındaki eğitime katkı sağlanacaktır. Dünyanın her yerinden kültürel oyunlar dijital olarak erişilebilir hale gelecek ve geleneksel kültürel miras gelecek nesillere ulaştırılabilecektir.

Proje aynı zamanda öğrencilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine, yabancı dil, dijital ve iş birliği becerilerine katkı sağlayacaktır. Öğrenci ve öğretmenler farklı ülkeleri tanıma ve yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı bulacaklardır. Projenin başarısı şehrimizin uluslararası alanda tanınmasına yardımcı olacaktır. Bu proje ile ortak ülkeler arası iş birliğinde önemli kazanımlar sağlanması beklenmektedir.

Ara

Okul Sporları Hentbol Gençler Grup Müsabakalarına Düzce ev sahipliği yapıyor. 18 takım ve 280 sporcunun katıldığı müsabakalarda Okulumuz grup birincisi olarak yarı finallere katılmaya hak kazandı.

Ara

Okul sporları Liseler arası Judo grup müsabakaları öğrencimiz Berat Hıdır 2.olarak Final grubuna gitmeye hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik eder başarılar dileriz.

Ara

Okulumuzun mezunlarından, uzun yıllar Ereğli Kömür İşletmelerinde çalışıp Zonguldak tarihi üzerine önemli çalışmalar yapan Tuna Aratoglu, öğrencilerimizle buluştu.

Tuna Hocamız, kendi eğitim ve iş hayatı deneyimlerini paylaştığı konuşmasında, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Okulun ve eğitimin önemine vurgu yaptı.

Hocamız Ereğli Kömür İşletmelerinde geçen uzun yıllarına ve üniversitelerde verdiği derslerde edindiği öğretmenlik deneyimlerini paylaştı, edindiği tecrübelerden söz etti.

Zonguldak tarihi üzerine yaptığı çalışmalar ve sahip olduğu geniş bilgi birikimini de öğrencilerimizle paylaşan Aratoglu, ilgiyle dinlenen konuşmasında, gençlere gelecekleriyle ilgili umut verdi.

Etkinlik, Tuna Hocamızın cevapladığı sorularla son buldu. Okulumuz adına, değerli hocamızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk.