Mrt

12-13 Mart tarihlerinde yapılan okullar arası atletizm müsabakalarında öğrencilerimiz büyük bir başarı elde etti. İşte kazanan öğrencilerimiz ve elde ettikleri dereceler:

Kaan Çorak

• 100m genç erkek A kategorisinde 2. olarak büyük bir başarı elde etti. Kaan Çorak, grup müsabakalarında okulumuzu temsil edecek.

Onur Kivlak

• Genç erkekler B kategorisinde il birincisi oldu. Onur Kivlak, gösterdiği üstün performansla dikkat çekti.

Bu başarılar dolayısıyla öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Okulumuz adına gurur duyuyoruz ve grup müsabakalarında başarılar diliyoruz.

Mrt

18 Mart, Türk milleti için büyük bir öneme sahip olan Çanakkale Zaferi'nin anma günüdür. Bu zafer, Türk tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir ve dünya tarihini etkilemiştir

.Çanakkale Zaferi, Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadeleyi simgeler. Bu zafer, Türk halkına umut, azim ve kararlılık aşılamış ve Kurtuluş Savaşı'nın yolunu açmıştır

Çanakkale Muharebeleri, 1. Dünya Savaşı'nın en önemli bölümlerinden biridir ve Türk milletinin kahramanlığını ortaya çıkarmıştır. Bu savaşta yaklaşık 500 bin Türk evladı şehit olmuştur

Çanakkale Zaferi, dünya üzerindeki güç dengelerini değiştirmiş ve Türk halkının mücadeleci ve korkusuz olduğunu tüm dünyaya göstermiştir

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadeleyi anlatan bir kahramanlık destanıdır.

Mrt

Dünya Pi Günü, her yıl 14 Mart'ta kutlanan ve pi sayısının önemini vurgulayan bir etkinliktir. Bu özel gün, matematikçiler ve matematik severler tarafından dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Okulumuz da bu önemli günü kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenlemiştir.

Mrt

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sıfır Atık Yarışması'nda iyi uygulama yapan okul kategorisinde il birincisi seçilmiştir.

Ayrıca, ATIKTAN SANATA İLERİ DÖNÜŞÜM YARIŞMASINDA "dışım fıçı içim bilgi" isimli proje ile il ikincisi olmuştur.

Zonguldak ilinde düzenlenen Sıfır Atık Yarışması'nda, Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, iyi uygulama kategorisinde il birincisi seçilmiştir. Bu önemli başarı, okulun sürdürülebilirlik ve atık yönetimi konularında gösterdiği özverili çalışmalarının bir sonucudur.

Bu yarışmada, okulumuzun Sıfır Atık projesine verdiği önem ve başarıları bir kez daha tescillenmiştir. Okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler, atık yönetimi ve geri dönüşüm konularında farkındalık yaratma ve uygulama alanında büyük bir özveriyle çalışmışlardır.

Okulumuzun ATIKTAN SANATA İLERİ DÖNÜŞÜM YARIŞMASI'nda "Dışım Fıçı İçim Bilgi" isimli proje ile il ikincisi olmuştur. Bu proje, öğretmenimiz Yusuf Sarıtaş ve öğrencilerimiz Umut İncekara ve Samet Yılmaz tarafından başarıyla hayata geçirilmiştir.

Sıfır Atık iyi uygulama başarısı, koordinatör müdür yardımcısı Yetiş Köroğlu, Esra Farizoğlu ve Ayhan Köroğlu'nun yaptığı sunum çalışmalarıyla gerçekleştirilmiştir.  Okulumuz atık yönetimi ve geri dönüşüm konularındaki öncü rolünü devam ettirecektir.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü, aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda okulunuzda düzenlenen programda Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri okunarak anıldı.

Kurtuluş Savaşı'nın ruhunu ve milletin bağımsızlık isteğini dile getiren İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vatanseverliği ve milli değerlere olan bağlılığını bizlere bir kez daha hatırlatan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bu güzel programı hazırladıkları için teşekkür ederiz.

Mrt

Çelikel Lisesinde, öğrencilerinin üniversite tercih sürecine destek olmak ve farklı üniversiteleri tanımalarını sağlamak amacıyla 12. sınıf öğrencileri için özel bir etkinlik düzenledi. Öğrencilerimiz üniversite temsilcileriyle doğrudan iletişim kurarak farklı üniversiteleri tanıma ve bilgi edinme fırsatı buldular.

Mrt

Okulumuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü öğrenci ve öğretmenlerin birlikte hazırladığı özel bir programla coşkuyla kutladı. Bu anlamlı günde, öğrenci ve öğretmenlerimiz bir araya geldi ve kadınların toplumdaki önemine vurgu yapıldı.

Program, okulun konferans salonunda gerçekleşti ve renkli etkinliklerle dolu bir gün oldu.

Mrt

Rehberlik servisimizin yaptığı çalışma ile YKS'ye girecek öğrencilerimize her hafta çıkmış ÖSYM sorularını çözdürerek ve soruları analiz edip konu eksiklerimizi tamamlıyor ve hem sınav formatını daha iyi anlamak hem de hangi konularda daha fazla çalışmaları gerektiğini belirlemek için çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin sınav kaygısını azaltmak, sınav stratejilerini geliştirmek ve eksiklerini tamamlamak için çalışmalarımız devam edecektir.