Tarihçe

Tarihçe

Zonguldak Erkek Sanat Enstitüsü 18.07.1945 tarihinde Soğuksu semtinde garajdan bozma iki küçük binada tesviyecilik, demirçilik marangozluk olmak üzere üç bölüm ve 167 öğrenci ile öğretime açılmıştır.

Zonguldak Erkek Sanat Enstitüsü 18.07.1945 tarihinde Soğuksu semtinde garajdan bozma iki küçük binada tesviyecilik, demirçilik marangozluk olmak üzere üç bölüm ve 167 öğrenci ilr öğretime açılmıştır.

1949 yılından sonra , halen öğretime devam edilen Maden Teknik Okululuna taşınan okulumuzun, yıldan yıla meslek bölümleri ve öğrenci sayıları giderek artmıştır.

Teknik okulumuzun kapanmasıyla ve yeni bölümlerin eklenmesiyle okulumuz bugün küçük bir üniversite görünümü kazanmıştır.

Geçen yıllar içinde ülkemize Teknik Eğitim hizmeti veren okulumuzu Türkiye sathında çeşitli kademelerde görev yapan binlerce teknik eleman, bürokrat,işadamı,sanatkar ve öğretmen yetiştirmiştir.

Okulumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Milletine Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlığa ulaşma yolunda daha nice yıllar hizmet vermeye devam edecektir.