T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / MERKEZ - Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ZONGULDAK MTAL'DE ELEKTRONİK VE BİLİŞİM ATÖLYELERİ TEKNOLOJİYLE YENİLENİYOR.

Bakka 2020 yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali destek programı kapsamında Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( Proje Meslek Lisesi) Endüstri Meslek Lisesi++ Adlı proje için Muhammet Ali OFLAZ (Bakka Genel Sekreteri) ile Muhammet YILDIZ (Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü) arasında imzalar atıldı.

Okulumuz Elektrik Elektronik alanı öğretmenleri ile Neriman KILIÇ DEMİRCİ başta olmak üzere, Bilişim Teknolojileri Alanı ve Makine Teknolojileri Alanı öğretmenlerinin yoğun çabaları ile ortaya çıkarılan bu projeyle

1 adet Endüstriyel Robotik Sistemler Atölyesi

1 adet Endüstriyel Elektronik Atölyesi

1 Adet Mekatronik Atölyesi ve

1 Adet Iot Nesnelerin İnterneti Tabanlı Atölye kurulacak, aynı zamanda atölyelerin bulunduğu binaya modern bir görünüm kazandırılacaktır. Amacımız Türkiyenin 2023 vizyonuna ulaşabilmek ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmek için Filyos yatırım havzasında yer alan ve Türkiyenin önemli ulusal bir yatırım projesinde yer alabilecek sektörler arasında bulunan makine imalatı, elektrik elektronik cihazların üretimini yapabilen teknik elemanlar yetiştirmektir.

Projenin Endüstriyel Robotik, elektronik ve Iot nesnelerin internet eğitimini almak isteyen kişilere de bu eğitimlerin verilmesi planlanmaktadır. Toplam bütçesi 1.325.159,42 TL olan projenin 993.869,56 TL'si BAKKA tarafından hibe desteğiyle karşılanacaktır.

Projenin hazırlanmasında desteklerini gördüğümüz bir önceki Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ'a, Milli Eğitim Müdürü V. Harun AKGÜL'e okulumuz PYK ve ZTSO Başkanı Metin DEMİR ile üyelerine ve proje iştirakçilerimiz, , Zonguldak Maden Makinaları İmalatçıları Derneğine, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesine ,Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına , ZOTEV Vakfına, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine teşekkür ederiz.

Projenin, İlimiz, Bölgemiz, Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

02-08-202002-08-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.08.2020 - Güncelleme: 29.09.2020 15:45 - Görüntülenme: 669
  Beğen | 5  kişi beğendi