T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / MERKEZ - Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Okulu, Kültürel Mirasımızı Dijital Dönüşümle Yaşatıyor: Geleneksel Masa Oyunları Projesiyle Kültürel Mirasımız Yeniden Canlanıyor!

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Mesleki Eğitim Aracılığıyla Geleneksel Masa Oyunlarının Güçlendirilmesi ve Farkındalığın Artırılması" adlı projesi, 2023 yılında okulumuzun bilişim teknolojileri alan öğretmenleri tarafından hazırlanan proje, Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulmuş ve Türkiye genelinde kabul edilen 11 projeden biri olmuştur. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen okulumuzun, KA-210 Mesleki Eğitimde Küçük Ölçekli Ortaklıklar programında yürütüleceği proje, Türkiye, Romanya, İtalya ve İspanya'dan dört okulun iş birliğiyle 2023-2025 yılları arasında 24 ay süreyle gerçekleştirilecektir.

Proje kapsamında ortak ülkelerin geleneksel masa oyunları tanıtılacak ve proje sonunda dijital ortama aktarılacaktır. Bu sayede oyunlar daha geniş kitlelere duyurulabilecek ve Bilişim Teknolojileri alanındaki eğitime katkı sağlanacaktır. Dünyanın her yerinden kültürel oyunlar dijital olarak erişilebilir hale gelecek ve geleneksel kültürel miras gelecek nesillere ulaştırılabilecektir.

 

Proje aynı zamanda öğrencilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine, yabancı dil, dijital ve iş birliği becerilerine katkı sağlayacaktır. Öğrenci ve öğretmenler farklı ülkeleri tanıma ve yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı bulacaklardır. Projenin başarısı şehrimizin uluslararası alanda tanınmasına yardımcı olacaktır. Bu proje ile ortak ülkeler arası iş birliğinde önemli kazanımlar sağlanması beklenmektedir.

21-12-202321-12-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.12.2023 - Güncelleme: 21.12.2023 15:58 - Görüntülenme: 70
  Beğen | 2  kişi beğendi