T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / MERKEZ - Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri IDEATHON’da “Kırmızı Balık” Projesiyle

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Elektrik Elektronik Alanı öğretmenimiz Neriman Kılıç Demirci ve Öğrencilerimiz, Eyüp Can Tunçdemir (Takım Kaptanı), Emirhan Metin (Pazarlama), Buğra Akman (Bütçe Planlama), Furkan Can (ARGE) ve Yusuf Emre Demircioğlu (Dijital Tasarım), IDEATHON etkinliğinde “Gençlerden Sürdürülebilir Gelecek Çözümleri” temasıyla 21-23 Şubat 2024 tarihlerinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mustafa EĞRİBOYUN toplantı salonunda yer aldılar.

“Kırmızı Balık” Projesi

Öğrencilerimiz, su sıcaklığına adaptasyon, yenilenebilir enerji, sera gazı emisyonlarını azaltma ve iklim değişikliğini hafifletmeye yönelik projelerini sunarak dikkatleri üzerine çekti. Balık çiftliklerinde jeotermal kaynakları kullanarak Zonguldak-Ereğli karayolunun 17. km’sinde ve deniz kenarına yakın konumda bulunan Ilıksu jeositinde bir tesis projesi oluşturdular.

Bu sürdürülebilir girişim, çevre koruma ve geleceğimizi şekillendirmeye yönelik önemli bir adım. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, daha yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağladıkları için gurur duyuyoruz!

24-02-202424-02-202424-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.02.2024 - Güncelleme: 24.02.2024 12:37 - Görüntülenme: 101
  Beğen | 4  kişi beğendi