T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / MERKEZ - Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

KOSGEB Bilgilendirme Toplantısı

Okulumuzda, 7 Aralık 2023 tarihinde, KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) tarafından bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda, KOSGEB’in kuruluş amacı, faaliyet alanları, destek programları, başvuru şartları ve ödeme yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. KOSGEB’in, Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini geliştirmek ve sanayide entegrasyonu sağlamak için kurulduğu belirtildi. KOSGEB’in, girişimcilik, AR-GE, teknolojik üretim, yerlileştirme, işletme geliştirme, büyüme, uluslararasılaşma, finansman, İŞGEM/TEKMER, rehberlik, danışmanlık ve enerji gibi alanlarda çeşitli destekler sunduğu anlatıldı.

KOSGEB desteklerinden yararlanmak isteyen girişimcilerin, KOSGEB tarafından düzenlenen veya onaylanan girişimcilik eğitimlerine katılmaları ve sertifika almaları gerektiği ifade edildi. KOSGEB desteklerinin, geri ödemesiz veya geri ödemeli olarak verildiği, geri ödemeli desteklerde teminat alındığı ve geri ödeme sürelerinin esnek olduğu bildirildi.

 

Toplantının sonunda, katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Toplantı, KOSGEB yetkililerine teşekkür edilerek sona erdi. Toplantıdan sonra, öğrencilerimiz ve velilerimiz, KOSGEB’in sunduğu fırsatlardan yararlanmak için başvuru yapabileceklerini ve kendi işlerini kurabileceklerini belirttiler.

07-12-202307-12-202307-12-202307-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2023 - Güncelleme: 07.12.2023 20:11 - Görüntülenme: 42
  Beğen | 1  kişi beğendi