T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / MERKEZ - Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İl Eğitim Tarihi Müzesi

 

Zonguldak İl Eğitim Tarihi Müzesi dün Mesleki ve Teknik Anadolu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hasan Sarıhan, Murat Kapıcı, Şube müdürü Yasin Türkoğlu, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile açıldı.

Açılışa katılanlarca kurdelenin kesimi sonrasında Zonguldak İl Eğitim Tarihi Müzesi gezildi ve sergilenen materyaller yoğun ilgi gördü.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Kapıcı: "Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün emirleri doğrultusunda 81 ilde İl Eğitim Tarihi Müzesi Kurulma çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda Zonguldak ilinin en eski ve köklü okullarından olan Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (Sanat okulu) müze için yer hazırlandı okullardan toplanan eğitim tarihini yansıtan arşiv niteliği taşıyan materyaller toplandı. Bunlar sergilenmek üzere tasnif edilip hazırlandı. Bu aşamada uzman kişilerden ve Maden Müzesi Müdürlüğü'nden teknik bilgi desteği alınmıştır. Güzel bir çalışma ortaya çıkartılmıştır, emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Müze Komisyon Başkanı Fatma Yalçın: "Uzun bir çalışma süreci geçirdik. Müzecilik bilmediğimiz bir konu olmasına rağmen öğrenmek ve başarılı olabilmek için araştırmalar yaptık. Müzecilik konusunda deneyimi olan kişilerle çalışmalar gerçekleştirdik ve en önemlisi okullarımızda kaderine terk edilmiş tozlu arşivlerde bulunan belge ve bilgileri tek tek tarayarak Zonguldak ilinin eğitim tarihini yansıtan belge, evrak, yayın, dergi, fotoğraf, eğitim araç gerecine ulaşılmıştır. Öğretmen arkadaşlarımız ile bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Burhan Koyu: "Okulumuzun tarihi bir geçmişi olması ve Zonguldak İl Eğitim Tarihi Müzesinin okulumuzda kurulması bizleri mutlu etmiştir. Çalışmalarda bizlere destek olan başta Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okul müdürlerine teşekkür ederim. Zonguldak İl Eğitim Tarihi Müzesi halkımıza açık olup isteyenler mesai saatleri içinde ücretsiz gezebilirler" dedi.

24-11-201724-11-201724-11-2017

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.11.2017 - Güncelleme: 21.10.2020 23:20 - Görüntülenme: 588
Kaynak: http://www.demirmedya.net/haber/353442/zonguldakilegitimtarihimuzesiacildi.html
  Beğen | 0  kişi beğendi