T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / MERKEZ - Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Bilişim Teknolojileri;  bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır.

Bilişim Teknolojileri;  bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır.

Bilgisayar sistemlerinin donanim ve yazilim olarak kurulumu bilgilerinin yaninda,

web sayfasi tasarimina ve programlama dilleri yardimiyla etkilesimli web uygulamalari

hazirlayan nitelikli kisidir.

Bilgisayar sistemlerinin donanim ve yazilim olarak kurulumu bilgilerinin yaninda web sayfasi tasarimi ve programlama dilleri yardimiyla etkilesimli web uygulamalari hazirlama yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetistirmek,amaçlanmaktadır

Ø Is organizasyonu yapmak.

Ø Analiz yapmak.

Ø Ihtiyaçlari degerlendirmek.

Ø Algoritma yapmak.

Ø Web sitesinin görsel tasarimini yapmak.

Ø Tasarlanan sitenin yerel yayinini yaparak test etmek.

Ø Meslekî gelisime iliskin faaliyetleri yürütmek.

Ø Tasarim ve görsel yeterliligine sahip,

Ø Yabanci dil bilen,

Ø Ekip içinde çalisabilen,

Ø Sistemli düsünebilen,

Ø Matematikle ilgili konularda basarili,

Ø Kendini yenileyebilen,

Ø Arastirmaci,

Ø Sabirli ve dikkatli,

Ø Bir konunun çözümlenmesi için yapilmasi gereken islemleri bilgisayar diline

aktarabilen kimseler olmalari gerekir.

Büro ortaminda çalisir ve genellikle tasarim ve görselunsurlarla

ugrasir. Çalisirken diger meslektaslariyla ve is sahipleriyle etkilesim hâlindedir. Is oturarak yürütülür, ortam genellikle sessizdir.

Meslekteki hastalik riskleri; bilgisayar çalisanlarinin görmeye yönelik sorunlarinin basinda göz sulanmasi, gözlerde tahris ve batma, göz yorgunlugu, mavi ve çift görme gelmektedir.

Bilgisayarda çalisanlarin baslica sikâyetlerini boyun, omuz, el, kol, ayak ve sirt bölgelerinde yorgunluga bagli rahatsizliklarmeydana getirir.

Web programcisi Meslek egitimi meslek liselerinin Bilgisayar Kullanimi alani Web Programciligi sertifika programinda verilecektir.

Bu alan mezunlari; meslek yüksek okullarinin Bilgi Yönetimi (Uzaktan Egitim veya Açik Ögretim), Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (Örgün veya Uzaktan Egitim), Bilisim Yönetim, e-Ticaret ve Masaüstü Yayincilik ön lisans programlarina sinavsiz geçis yapabilirler. Ayrica meslek liselerinden basarili olarak mezun olan adaylar SAY-1 puan türünde Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Ögretmenligi, Bilgisayar Sistemleri Ögretmenligi, Bilgisayar ve Kontrol Ögretmenligi, Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Ögretmenligi,

Bilisim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik-Bilgisayar Ögretmenligi, KontrolÖgretmenligi bölümlerine ve EA-1 puan türünde Yönetim Bilisim Sistemleri 4 yillik yüksekögrenim programlarina ek puan avantaji girebilme sansina sahiptirler.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.02.2017 - Güncelleme: 18.08.2022 10:29 - Görüntülenme: 2849
  Beğen | 12  kişi beğendi